skip to Main Content

SUSANA
HERNÁNDEZ JUÁREZ

Equip directiu de la Xarxa
Susana Hernández. Equip directiu de la XDESC

XARXES

Agència consultora de rehabilitacions

SUSANA
HERNÁNDEZ JUÁREZ

Equip directiu de la Xarxa
Susana Hernández. Equip directiu de la XDESC

XARXES

Agència consultora de rehabilitacions

XARXES I LINKS

Susana Hernández

Sempre havia tingut una cosa clara a la meva vida, m’agradava dibuixar, passar llargues estones amb el llapis, el rotring, els retoladors i les aquarel·les… Redibuixava realitats a millorar, cases o edificis que havia vist i que m’imaginava que si modificava això o allò podria donar una bellesa única a aquella construcció.

Després d’estudiar BUP vaig provar amb FP de delineació. Per fi podria dedicar-me a dibuixar. Casualitats de la vida, en un moment determinat tant el meu professor de FP (arquitecte), com el meu cap de pràctiques a l’ajuntament (aparellador), com el millor amic del meu pare (delineant), em van animar a fer arquitectura tècnica. Una de les millors decisions que he pres a la meva vida.

Inicio els meus estudis universitaris al 1993, combinant els últims anys amb pràctiques a una enginyeria on aprenc moltíssimes coses i en la que em sento molt a gust, tant a nivell de cap com de companys. Però la dedicació plena en fa endarrerir-me al projecte final de carrera i decideixo deixar-ho per poder SER per fi, Arquitecta Tècnica.

Supero la fase del PFC amb nota i busco feina. La trobo i em passo sis mesos treballant a una Consultoria Mediambiental. La feina es maca i els companys també, però descobreixo que a vegades les persones que prenen decisions no son les més adequades ni al càrrec ni al sou.

Mestres vaig buscant un altre feina aprofito per fer cursets al Col·legi d’Aparelladors de tot allò que m’interessa o en crida l’atenció; patologies de la construcció, reforços estructurals, i ostres!!!! Ja he trobat la meva vocació.

I aquí arriba la meva segona millor decisió de la meva vida, iniciar-me com autònoma!!! 8 de març de 2002. Fer les coses a la meva manera i amb el meu criteri professional.

Durant dos anys faig de perit de companyies de assegurances. Es una feina distreta i desenvolupo la meva capacitat de resoldre els problemes constructius que en vaig trobant pel camí, entendre la causa i trobar la solució adequada a cada cas.

El següent pas va ser col·laborar amb un arquitecte, que m’ajudarà a trobar les eines i la seguretat per fer la feina ben feta i tractar els temes que m’interessen.

També faig col·laboracions puntuals per l’administració pública en un tema totalment diferent al meu, estudiar i coordinar la mobilitat dels autobusos urbans.

De mica en mica vaig ampliant i consolidant clients, la responsabilitat es plenament meva, continuo formant-me en tot allò que la meva professió en demana: canvis de normatives, noves formes de tramitació, nous aspectes professionals, etc..i tinc clar que he fet allò que em farà feliç sempre. Crear un diàleg amb l’edifici, amb l’habitatge, amb el client, i trobar la manera de fer l’edifici més estètic, més segur i més fàcil de mantenir, fer l’habitatge més pràctic, més adaptat a les necessitats del propietari, fer-lo més funcional.

I mentre he crescut com a professional també he crescut com a persona, ja que sempre he estat interessada en tot allò que m’envolta i es movia al meu municipi. He sigut voluntària durant més de deu anys a una protectora d’animals. He format part d’una plataforma veïnal que es va presentar a unes eleccions per poder aportar solucions als problemes del nostre municipi.

Des de la seva creació, he estat present com a sòcia a la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat, i des de juny del 2018 formo part de la seva Junta Directiva. Amb les meves companyes de l’equip d’esdeveniments vam organitzar la XARXA EN GRAN al 2017, el WIP CONGRÈS al 2018 i el WIP EXPERIENCES al 2019.

XARXES I LINKS

Susana Hernández

Back To Top